Dani Alyssa Loonstra

Mijn eerste Blog Graz

Nou daar gaat ie dan. Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik in de afgelopen week naar Oostenrijk geweest om mee te doen aan de Leo Scheu Memorial. Deze wedstrijd was in het plaatsje Graz en ik ben daar samen met mijn trainster Nicole met het vliegtuig heen gegaan. Heel vroeg gingen we op maandag naar het vliegtuig op Schiphol om naar Wenen te vliegen. Vanuit Wenen gingen Nicole en ik samen nog wel een uur of twee met de auto naar Graz.

Eenmaal aangekomen in Graz hebben we ons aangemeld in het hotel een beetje opgefrist en eens een beetje rondgekeken in de plaats Graz. De volgende dag zijn ook Isabella en Sophie aangekomen in Graz, zij zijn met de ouders van Sophie in de buurt in een appartement gegaan. Met zijn allen hebben we gegeten en droog getrained. Isabella, Sophie en ik hebben ook nog geballet op de muziek van Nijntje, was echt heel grappig.

's-Avonds gingen we in Graz eten en net toen we bijna weggingen kwam daar ineens team USA hetzelfde restaurant ingelopen. Super cool natuurlijk want nu sta ik gewoon met Jason Brown op de foto. Later op de ijsbaan ben ik ook nog met Jorik uit Belgie op de foto gegaan, dat was ook tof.

De wedstrijd ging best goed, voor mij was het de eerste grote ISU wedstrijd, in het buitenland, zonder mijn ouders. En ik moest ook nog als eerste starten omdat ze opnieuw hadden geloot. Eerst was ik vijfde maar na de herloting moest ik ineens als eerste (niet leuk). Mijn sprong combinaties waren niet helemaal zoals ik het had gehoopt en met mijn 1A-2Lo was ik gevallen. Eigenlijk pas na mijn landing maar toch. En mijn tweede had dubbel dubbel gemoeten maar werd dubbel enkel en ook nog een unclear edge... Grrrrr. Maar goed na 30 rijdsters kwam ik met mijn 30.37 punten op een 15 plek uit, precies in het midden. Ik was best wel blij, was toch wel spannend zo allemaal de eerste keer. Mijn vrinedin Isabella werd 5de iik in de Basic Novice en Sophie was wat ongelukkig gevallen met haar lange kur en werd uiteindelijk 20ste.

Groetjes, kusjes en knuffels,

Dani